Zor bir grup üyesiyle başa çıkabilmenin kuralları

Onunla, sevgilisi ya da ailesinin yanında tartışmayın

Erkekler, sevgilileri, kız kardeşleri yanlarındayken kahraman olmak isterler ve egoları tavan yapar. Onunla özel olarak konuşun. Madalyonun diğer yüzünden bakın, işlerin yolunda gitmesini istiyorsanız ve bu zor adamla iletişim kurmak istiyorsanız, etrafında sevgilisi ve ailesi varsa en iyi anı yakalamış olabilirsiniz. Onu biraz övün ve arkadaşlığınızda ne denli ilerleme kaydedeceğinizi görün. Bu zor adamların zor olmalarının bir çok sebebi vardır ve onlardan birinin güvensizlik olduğuna iddiaya girerim.

Alkollüyken zıtlaşmayın

Evet, sadece içkiliyken konuşkan ve dışa dönük olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ama diyaloğun cool ve rahat olmasını istemelisiniz. Fakat o da ne, tehlikeyi davet ettiğinizin farkında değilsiniz. İçki içip birinin davranışları hakkında konuşmaya çalışmak büyük bir hatadır. Alkol çılgın şeyler söylememize ve yapmamıza yardımcı olabilir. Çoğu kişi ciddi konuları bira içerken konuşmak çünkü sarhoş muhabbetine dönüşeceğini düşünür. Sakince içtiğiniz sürece birkaç bira alabilirsiniz fakat bilirsiniz, konu ne kadar ciddiyse o kadar fazla içmeye yelteniriz. Bu yüzden en iyisi içmeyin. Ciddi bir konuşmaya alkol karıştırmayın.

İhtiyacınız olan şey çekicilik

Eğer siz grubun en çekici üyesi siz değilseniz, hele ki konuşacağınız kişinin az sevdiği bir üyesi iseniz, konuşmayı en etkileyici üyeye yaptırmalısınız.

Tüm kötü davranışlarının listesini tutmayın

Kötülüklerini ve iyiliklerini saymayı, kaydetmeyi unutun, tabi eğer bir hırsız değilse. Yani, sadece karakteri sebebiyle zor biriyse ve değişmeye çabalıyorsa ona biraz şans verin. Hepimiz için uyum sağlamanın zaman istediğini aklınızdan çıkarmayın

Takım geliştirme aktiviteleri yapın

Belki aranızda bir gerginlik var çünkü aranıza yeni katılan kişi hariç hepiniz lise arkadaşınız. Bu yüzden onun her hareketini izliyor ve her huyuna dikkat ediyorsunuz. Hoş karşılayan bir kalbiniz olmayabilir, diyelim ki bu adamı pek sevmediniz, ona sevilecek biri olduğunu kanıtlaması için zaman verin. Bunun bir yolu da müzikten farklı alanlarda ilişkinizi geliştirmektir. Seyahat edin, birlikte maç izleyin, egzotik yemekler yiyin. Müzik dışında bir şeyler konuşun. Oradan buradan konu açıp yeni üyenizi daha iyi tanımaya çalışın. Emin olun birkaç iyi şey bulacaksınız.

Ona aptal bir nickname vermeyin

Yeni tanıştıklarınız düşündüğünüz kadar aptal değildirler. Birine nickname vermek, grubun geri kalanını izole eder ve dışardan gelen herkes sizin için gerilim yaratır. Liseli gibi davranmayın, tekrar düşünün, eğer birilerine nickname veriyorsanız, grubun zor kişisi o değil, siz olabilirsiniz.

Rahatsız edici bir yorum yapmadan önce 20’ye kadar sayın

Peki, 10 ya da 5’e kadar da sayabilirsiniz. Yani hemen cevap vermeyin. Amaç, agresif değil hakkını savunan olmak. Problem yaratmadan savunun, savunun, savunun. Bok gibi davranılmak istemiyorsanız, ona bunu ifade edin. Provoke etmek istemediğinizi de özel olarak belirtin. Kararlı bir ses tonu ve yüz ifadesiyle, “Bu şekilde davranılmak istemiyorum. Ciddiyim.” Demelisiniz fakat arkasından “ yoksa gözünü patlatırım” gibi bir cümle asla gelmemeli.

Her tartışma yapıcı olmalı

Eğer müzik grubunuzun yetenekli olduğuna inanıyorsanız, o zaman işleri yoluna koymalısınız. Kendinizi tutamadığınız için tartışmamalısınız. Sadece düşüncelerinizi konuşmalısınız. Karşınızdaki kişiye daha fazla sinir olmadığınızda, onunla başa çıkabilmişsiniz demektir.

Çok yetenekli fakat can sıkıcı kişiler olduğunu kabul etmelisiniz

Grubun çıkarı için davranışlarını idare edebileceğinizi düşünüyorsanız, yapın. Fakat fazla kıç yaladığınızda müziğiniz, üretiminiz ve hayata bakışınız etkilenir, o zaman bu kişiye bay bay demek zorundasınız.

Müzik eğlenceli olmalı. Fakat müzik yaparken bile müzik yerine can sıkıcı kişilerle başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Fakat unutmamak gerekir ki zor insanlar her yerdedirler. Eğer zor kişilere tahammül gösteremiyorsanız, tek kişilik bir grup mu olmalı? Ama bir dakika, hala zor insanlar etrafta, menajer, stilist, sponsor.. en önemli şey sabır ve iletişim yeteneğidir.

(Yazının orijinali, Rules for Confronting a Difficult Band Member, A Guest post by Unified Manufacturing)

 

Leave a comment